Антимовец е шампион по тенис! Браво на Рая Маркова!

Антимовец е шампион по тенис! Браво на Рая Маркова!

Антимовец е шампион по тенис! Браво на Рая Маркова!

 

 

Българска федерация по тенис

Вчера в 8:02 ч.  · 

Рая Маркова е шампионка на двойки, Даниел Стоянов е втори на сингъл на „Dubrovnik Dub Bowl"! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Рая Маркова триумфира с титлата на двойки на международния турнир за момчета и момичета до 11 г. „Dubrovnik Dub Bowl".

Българката и Сакино Миуазава от Япония победиха във финала при момичетата с 4-1, 4-2 Амина Нурманян от Казахстан и Исла Смит от Великобритания.

Даниел Стоянов спечели пък второ място в турнира на сингъл при момчетата. Във финалната среща Стоянов отстъпи с 1-6, 5-7 от Макс Лоринчик от Словакия. В турнира на двойки Стоянов и Тайву Ямамото от Япония завършиха на трето място.

България се представи в състав Лара Борисова (ТК "Бароко Спорт", гр.София), Мария Златева (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора) и Рая Маркова (ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора) при момичетата и Самуил Пиронков (ТК "Пиронкови", гр.Пловдив), Бруно Дженев (ТК "Макс Про 2020", Гр.Пловдив) и Даниел Стоянов (ТК "Нефтохимик", гр.Бургас) при момчетата.

Треньори на българчетата бяха Михаил Минчев и Даниел Ангелов.

Участието на българчетата е по програмата на Българската федерация по тенис и Министерството за младежта и спорта „Тенисът - спорт за всички".