Антимовци участваха във виртуален модел на ООН през март 2021.

Антимовци  участваха във  виртуален  модел на ООН  през март 2021.

Антимовци участваха във виртуален модел на ООН през март 2021.

Трима младши посланици на Европейския парламент от СУ "Екзарх Антим I" участваха в програмата Change the World Virtual MUN 2021  организирана от Associazione Diplomatici - NGO in Consultative Status with the UN ECOSOC.

Симона Христова, Евгени Джурков и Иво Матов преминаха през 4 онлайн обучителни модула от ноември 2020 насам и през март участваха във виртуална конференция. Тримата антимовци заедно с още 300 младежи от цял свят влязоха в ролята на делегати на ООН и обсъждаха основните въпроси от международния политически дневен ред.

Младежите приеха предизвикателството да участват в дипломатически дебати и разговори, които симулират тези, които се провеждат в ООН. Всеки участник трябваше да се запознае и вживее в ситуацията и проблемите на конкретна държава, която да представлява във виртуалния модел на ООН. На Евгени се падна да представлява Ирак, Симона представляваше Египет, а Иво беше представител на Тайланд.

Нашите посланици влязоха в ролята на делегати на ООН, провеждаха дискусии и даваха решения за бъдещето, за реализирането на 17-те глобални цели.

Водещата тема, която антимовци разглеждаха от позицията на страната, която представляват на заседанията беше - Прилагане на устойчива урбанизация за борба с изменението на климата.

И тримата споделиха, че участието им във виртуалния модул е несравнимо преживяване и с нетърпение очакват следващато заседание, което ще се проведе в Ню Йорк през юли 2021, ако разбирасе обстановката с пандемията го позволи.

Желаем им успех!