Апостолът на свободата все още е жив в сърцата

Апостолът на свободата все още е жив в сърцата

Апостолът на свободата все още е жив в сърцата

Когато попитали майката на Левски защо не е раздала жито за починалия си син, тя отговорила: "Жито се раздава за мъртъвци, а Васил ще живее вечно."

Апостолът на свободата все още е жив в сърцата на учениците от СУ „Екзарх Антим“, които с различни инициативи почетоха неговата памет днес, на 18 февруари, 148 години след гибелта му през 1873 г.

Ученици от групата за ЦОУД при 1б клас, с учител М. Георгиева научиха и представиха стихове, посветени на Апостола на Свободата – Васил Левски. Поздравления за Диян, Петър, Александра, Виктор, Виктория Цвяткова, Виктория Маркова, Божина, Есра, Габриела, Теодор и Стефан.

Светломира Тенева, Радост Атанасова, Далия Христова и Теодор Далиев от 4 в клас изпяха „Песен за Апостола“ и създадоха клип под ръководството на своите учители по музика Марияна Мъгева и Кольо Стайнов.

За Левски с поклон учениците от 3 б клас с класен ръководител Бояна Филипова представиха живота и делото на Апостола в изложба по коридорите на училището.

Представителна група се включи в организираното от Община Казанлък отбелязването на 148 годишнината от гибелта на Левски - Виктория Койчева и Стефан Порязов от 11 г клас заедно с директора на училището Радиана Стефанова и учителят по ФВС Тодор Тодоров поднесоха цветя пред бюста на Левски в Казанлък.

Поклон пред светлата памет на Апостола на българската свобода Васил Левски и нека той да бъде не само обект на възхвала, а и пример за подражание!