Коледна работилница в нашето училище

Коледна работилница в нашето училище

Коледна работилница в нашето училище

30 ученици от 2 до 4 клас и 34 родители организираха Коледна работилница в Европейската седмицата за намаляване на отпадъците- EWWR /The European Week for Waste Reduction/ - кампания по проект SDGs Action! /Цели за Устойчиво Развитие.Действие! по програма Еразъм+ съфинансирана от ЕС.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците е инициатива подкрепена от Европейската комисия, която има за цел да насърчи прилагането на дейности за повишаване на осведомеността относно устойчивото управление на ресурсите и отпадъците през една седмица.В седмицата се включват всяка година широк кръг от организации, публични органи, частни компании, гражданско общество, училища и граждани от Европа, които предлагат и осъществяват различни дейности.

Тази година изданието се провежда от 16 до 24 ноември 2019 г.

СУ "Екзарх Антим I" се включи в EWWR /The European Week for Waste Reduction/ с една уникална Коледна работилница, в която ученици от 2 до 4 клас и техните родители твориха заедно в актовата ни зала коледни подаръци изработени от стари вещи, рециклиращи и природни материали.Кампанията е част от проекта "SDGs Action! /Глобални цели за развитие.Действие!" по програма Еразъм+, в който участва и СУ "Екзарх Антим I" с ученици от 2 до 4 клас. Родители и ученици работиха в екип и сътвориха невероятни и красиви коледни подаръци. Част от продукцията на нашата работилница ще пътува за Норвегия за участие в коледен благотворителен базар, в подкрепа на международната организация "Save the Children!" На базара В норвегия ще участват с продукция и ученици от Германия, Италия, Испания, които ще бъдат на среща по това време там по друг проект по програма Еразъм+ "Journeys for Peace", в който нашето училище също участва с ученици от гимназиален етап.

Училищата от партньорския ни екип по проект SDGs Action! /Глобални цели за развитие.Действие!" по програма Еразъм+ се регистрира в EWWR /The European Week for Waste Reduction/ с общ проект:

Заедно с партньорите ни от Испания, Финландия, Италия, Румъния и Франция ще направим филм в който един Елф ще пътува от една партньорска държава до друга и ще научи от учениците как да се подготви за Коледа без разточителство, без отпадъци и с повторно използване на различни материали.Всеки партньор ще разкаже различна история-френските ученици ще направят календар, румънските украса за коледното дърво, финландските ще покажат на любопитния Елф как да приготвят коледната декорация, испанските ще приготвят коледната трапеза, италианските ученици ще покажат Рождество Христово.На нас се падна задачата да научим Елфа как да си направи коледните подаръци от рециклирани и природни материали.

Това което избрахме да разкажем на пътуващото Елфче е да си направи коледен подарък от природни материали-нарисуван речен камък изработен от нашата Коледна работилница, към който ще сложим и добавена реалност.Така ще предложим подарък без разточителство изработен от природни материали и ще избегнем употребата на хартия за картичка.

И родителите и децата и учителите от екипа на проекта много харесаха идеята да работят заедно и със сигурност ще продължим в този стил и за други дейности по проекта SDGs Action! Благодарим Ви родители- невероятни сте и сте винаги наш желан партньор!

През март ще имаме нова кампания "Жените които промениха света".