Новини

Днес беше забележителен ден за малки и големи от СУ "Екзарх Антим I" гр. Казанлък.

Прегърнахме с ентусиазъм и въодушевление инициативата на Европейската комисия, предложена от Мария Габриел- комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. В днешния ден 27 март в над 100 европейски училища се провежда за първи път "Ден на европейските автори". В СУ "Екзарх Антим I" гр. Казанлък- училище посланик на Европейския парламент, се проведе истински маратон на четенето. От първи до седми час във всички паралелки от 1 до 12 клас се четоха произведения на европейски автори.

Научи повече

Пореден успех за Манол Манолов от VIб клас на регионално състезание Spelling Bee 2023

За втора поредна година Манол се класира за национален кръг в състезанието по английски език за спелуване на думи. Днес, 25 март, се проведе регионален кръг на състезанието в град Сливен, в който участваха Манол Манолов VI б клас и Мартин Лалев VIIа клас с преподавател Елена Василева. Участниците трябваше на спелуват думи на английски език в три различни кръга. Надпреварата беше изключително оспорвана и Манол Манолов завоюва второ място, което му носи участие в следващия национален кръг на състезанието. Мартин стигна до осмо място сред 27те участника. Гордеем се с вас пчелички! Пожелаваме успех на Манол Манолов в следващия кръг!????

Научи повече

Spelling Bee Junior

Днес 26 март 2023г. се състоя регионалното състезание Spelling Bee Junior ???? В ОУ "Митьо Станев", гр. Стара Загора. Нашето училище бе представено от заелите първо и второ място на училищния кръг Александър Минчев от 4А клас с преподавател Красимира Караиванова и Сара Найденова от 3А клас с преподавател Красимира Хаджийска. В първата част на състезанието се съревноваваха заелите втори места ученици. Сара остана на крачка от победата, като зае второ място. Представянето на Александър беше достойно и се класира пети сред първенците. С много положителни емоции, немалко напрежение и състезателен дух завърши днешният ден. Опитът е безценен, както и желанието за знание и успех.

Научи повече

Глобална цел 5 - Равенство между половете.

Екипът на СУ "Екзарх Антим I" по проект "Global goals- ready for Action" съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС, представи Глобална цел 5 чрез репродукция на картината - "American Gothic" от Grant Wood. Участват: Виктория Арнаудова и Максим Илиев от 11б клас. Заедно с партньорите ни от Италия, Унгария и Белгия работим върху създаването на календар за Глобланите цели но ООН и за ЕС. Ще представим глобланите цели и ЕС чрез репродукция на известни картини и ще отправим нашите послания ъкм хората, за да ги ангажираме с изпълнението на Глобалните цели.

Научи повече

Глобална цел 13 - Климатични промени.

Екипът на СУ "Екзарх Антим I" по проект "Global goals- ready for Action" съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС, представи Глобална цел 13 чрез репродукция на картината - "The time is running" от Pilar Correia. Участват: Мартин Карамалаков и Максим Илиев. Global Goal 13- Climate Action was represent through the painting "The time is running out" by Pilar Correia. Reproduction by SU Ekzarh Antim I, Kazanlak, Bulgaria.

Научи повече