Разни
Условие и решение на задача с Access PDF Печат
Автор Administrator   
05 October 2011
Задание: Създаване на система за управление на база от данни в кафе „Люси”
Възложител: ЕООД „Люси”, София, улица Марин Груев №23 Целева група: Сервитьори, бармани, управител на кафе „Люси”
Описание на обекта: Кафенето „Люси” разполага с пет маси за клиенти и един бар за обслужване на поръчките. В една смяна работят само един барман и една сервитьорка. Заведението работи на две смени – сутрин и след обяд. На разположение има само един компютър, който е свързан с принтер.
Последна промяна ( 27 March 2012 )
 
Как да си направим блог с WordPress PDF Печат
Автор Administrator   
13 September 2011
WordPress logoБлог е виртуален дневник. Авторът му публикува постове към последвала аудитория-читатели. Блогът се намира в интернет на конкретен адрес и той е своебразен ресурс. Излиза, че за неговата направа са нужни знания по уеб-програмиране, а липса на такива насочва желащия за личен блог към обществени ресурси, предлагащи готова схема. Това е готово и спестяващо време и усилие решение, но при него съществува автономност. Над автора има администрация с конкретни условия, които задължават и поставят нещата в рамка. Как да си направя свой личен блог, подвластен само на мен? Искам индивидуалност в визията и пълна свобода на текста. Искам да монетизирам блога си, да печеля от него. Отговорът е еднозначен - с помощта на споменатото уеб-програмиране. Най-елементарно би било с помощта на уеб визуален редактор - WYSIWYG . Блогът става статичен. Този начин отдавна е загубил значение. При него липсва динамична моментална връзка от читатели към автор. Ни поле за отговор на момента, ни контактна форма за електронно писмо, а това усложнява задачата и губи читатели. Динамичен сайт се строи с помощта на език за препроцесор на хипертекста и база данни. Най-достъпен и придобил висока популярност такъв език е PHP.
Последна промяна ( 21 November 2011 )
 
Publisher 2010 PDF Печат
Автор Илиан Кавалов   
02 September 2011
Microsoft Publisher 2010 ви помага да създавате, персонализирате и споделяте с лекота широка гама от публикации и маркетингови материали с професионално качество.С Publisher 2010 можете лесно да предадете своето послание в най-различни типове публикации и да спестите пари и време. Независимо дали създавате брошури, бюлетини, пощенски картички, поздравителни картички, или имейл бюлетини, можете да постигнете висококачествени резултати, без да имате опит в графичния дизайн.
С Publisher 2010 ще свършите работата си от първия път.

 

Последна промяна ( 21 November 2011 )
 
Линукс за начинаещи PDF Печат
Автор Administrator   
14 June 2011
Линукс, каквато се разбира в повечето случаи когато се говори за нея, е операционна система. Операционната система на кратко е програма, която управлява вашия компютър и неговите устройства. Освен това тя помага да общувате с него – да му задавате команди и да получавате резултатите на монитора или друго външно устройство. Линукс е създаден на базата на друга много популярна в миналото операционна система – UNIX. UNIX е създаден през далечната 1969 година в Bell Laboratories като наследник на друга многопотребителска операционна система – Multics. По това време UNIX е бил уникална операционна система. Написан на изцяло на С, UNIX е бил лесно преносим между различните платформи за разлика от другите операционни системи по онова време, които били писани на асемблер. Точно тази преносимост е била и основния двигател на UNIX и появилите се след него клонинги. Освен това UNIX е бил различен и в друго отношение – той е изграден от множество малки и бързи програми, които взаимодействали помежду си чрез скриптове. Този подход се пази и досега и е различен от подхода предприет от Windows – многофункционални, големи и тежки програми.
Последна промяна ( 21 November 2011 )
 
Реализиране на проект за Информационна система PDF Печат
Автор Administrator   
01 April 2011
За да се достигне до създаването на една база от данни за конкретна информационна система с приложението Excel или с приложението Access1 , се преминава през стандартен и задължителен процес на проучване, на формиране на задание и на моделиране. Процесът на моделиране преминава през три нива на описание: концептуално, логическо и физическо. На всяко ниво се създават паралелно два модела – един за данните и друг за операциите, които ще се извършват с тези данни. Моделите от концептуалното ниво служат за основа на създаването на моделите на логическото ниво. Моделите от логическото ниво служат за създаване на моделите на физическото ниво. Всеки един етап и всяко едно ниво е от изключителна важност и трябва да се реализира с голямо внимание с помощта на съответни познания. Понеже тези познания засега не са предмет на изучаване в средното училище, ще се опитаме да въведем читателя на определен етап от този процес с един пример.
Предложен е пример за създаване на база от данни с приложението Access за информационна система Видеотека „Палитра”. В контекста на гореказаното базата данни, която ще се създаде с приложението Access представлява една реализация физическия модел за данни и на физическия модел за операции за конкретната информационна система. За нейното създаване е необходимо предварително да се разполага със съответните релационен логически модел и логически модел за операциите, който ще служат за модели, по който ще се изработват детайлите на базата от данни. За целта е необходимо да може да се познава и чете правилно символиката на описанието на тези модели, за да може да се изработи съответния физически модел. Предложеното в този раздел ползва познанията на учениците за бази от данни и уменията за приложението Access, добавя нови познания и умения и се явява една естествена подготовка за обучението им по информационни технологии в 12 клас.
Последна промяна ( 21 November 2011 )
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 15 от 69